Om mig

Jag skriver historiska romaner. Det hela började med att jag i min släktforskning stötte på flera spännande levnadsöden som jag ville ta reda på mer om. När jag började skriva ned det jag kom fram till insåg jag efter ett tag att det hela tog formen av en bok och jag bestämde mig för att ge ut det hela så att fler än bara den närmaste familjen kunde ta del av det jag kom fram till.

20150304 Lasse med LibrettoDen första boken Libretto blev klar 2015 och bygger på berättelsen om min frus farmors föräldrar. 2 år senare blev boken Johan-Olov klar. Där står mina egna farföräldrar i centrum.

Den tredje boken som fått namnet Medan himlen förmörkas av aska från Tambora bygger på min morfars morfars mors livsöde i början av 1800-talet. Den gav jag ut 2019 och om planerna håller blir min fjärde bok klar 2021.

Jag är uppvuxen i Sandviken och kom till Stockholm i och med att jag gav mig ut i arbetslivet. Innan jag gav mig på skrivandet har jag arbetat som ingenjör, men är sedan några år pensionerad. Sedan mer än 50 år är jag gift med Bittan och vi bor i en lägenhet i Sköndal söder om Stockholm. Med promenadvägar, sjöar, skogar och hästhagar i flera väderstreck. Dessutom har vi en sommarstuga på Dalarö. Ännu närmare bor sonen Mats och hans Maria och de två barnbarnen Nemo och Tuva. Kan man ha det bättre?