Om mig

Jag skriver historiska romaner. Det hela började med att jag i min släktforskning stötte på flera spännande levnadsöden som jag ville ta reda på mer om. När jag började skriva ned det jag kom fram till insåg jag efter ett tag att det hela tog formen av en bok och jag bestämde mig för att ge ut det hela så att fler än bara den närmaste familjen kunde ta del av det jag kom fram till.

20150304 Lasse med LibrettoDen första boken Libretto blev klar 2015 och bygger på berättelsen om min frus farmors föräldrar. 2 år senare blev boken Johan-Olov klar. Där står mina egna farföräldrar i centrum.

Den tredje boken som fått namnet Medan himlen förmörkas av aska från Tambora bygger på min morfars morfars mors livsöde i början av 1800-talet. Den gav jag ut 2019 och gav mig då direkt på att skriva en fortsättning på den berättelsen. Den blev klar sommaren 2021 och fick titeln Inte som sin mor. den är lika mycket en beskrivning av livet i den lilla bergslagsbyn Lekhyttan vid mitten av1800-talet som ett relationsdrama mellan torpardottern Lisa och hennes döda mor.

Nu är jag igång med nästa bok som, om jag håller samma takt som tidigare, borde bli klar år 2023. Vad den handlar om ska jag väl berätta om vad det lider. Kanske kommer den att utspela sig i den tid som jag själv har egna erfarenheter av.

Jag är uppvuxen i Sandviken och kom till Stockholm i och med att jag gav mig ut i arbetslivet. Innan jag gav mig på skrivandet har jag arbetat som ingenjör, men är sedan några år pensionerad. Sedan mer än 50 år är jag gift med Bittan och vi bor i en lägenhet i Sköndal söder om Stockholm. Med promenadvägar, sjöar, skogar och hästhagar i flera väderstreck. Dessutom har vi en sommarstuga på Dalarö. Ännu närmare bor sonen Mats och hans Maria och de två barnbarnen Nemo och Tuva. Kan man ha det bättre?